FAQ

[vc_row][vc_column width=”2/3″][vc_column_text]

Veel gestelde vragen over onze school.

Kan ik dat ook leren?

1 duidelijk en eenvoudig antwoord: Ja, iedereen kan Wing Chun leren. Ongeacht ouderdom of geslacht.

Is het moeilijk?

Neen, Wing Chun bestaat uit zeer eenvoudige bewegingen die iedereen kan aanleren.

Vanaf welke leeftijd kan je starten?

Dit is afhankelijk van de ingesteldheid en het karakter van elk kind individueel maar in onze school kan je starten vanaf 6 jaar.

Hoe lang duurt het om Wing Chun te leren?

Dit is moeilijk te zeggen. Het hangt af van hoeveel je naar de les komt, train jezelf thuis, doe je de vormen regelmatig kortom dit is heel individueel.

Mijn favoriete gezegde is: “Je kan leraar worden maar je blijft altijd student van Wing Chun”. Je hele leven lang zal je blijven verbeteren en dingen blijven bijleren.

Elke leraar moet zich blijven ontwikkelen zodat hij op de beste wijze zijn kennis kan doorgeven aan zijn studenten. Maar ook van zijn studenten leert een leraar altijd bij.

Dus het antwoord is eigenlijk: een leven lang!

Ik heb vroeger judo, karate, kickboksen, een andere richting Wing Chun, … gedaan. Kan ik nu nog Ip Man Wing Chun leren?

Ja natuurlijk. Soms zal het wat moeilijker zijn om je lichaam bepaalde intuïtieve zaken af te leren maar het is zeker mogelijk.

Er is echter één belangrijke voorwaarde, je moet bereid zijn om je tas thee te ledigen. Je moet bereid zijn om nieuwe dingen te leren en oude dingen die je leerde in vraag te stellen of zelfs helemaal te laten varen. Dit lijkt eenvoudig maar uit ervaring kan ik zeggen dat velen hiertoe niet bereid zijn ondanks de woorden die uit de mond komen.

Doe je dit niet kan je niet verder in onze school en zal je ook niet verder kunnen ontwikkelen in je opleiding en uiteindelijk teleurgesteld afhaken.

 [/vc_column_text][/vc_column][vc_column width=”1/3″][vc_basic_grid post_type=”post” max_items=”2″ style=”lazy” items_per_page=”2″ element_width=”12″ grid_id=”vc_gid:1484831960960-c607c7f3-af6a-1″][/vc_column][/vc_row]