Gregory Persoon

 • Sifu heeft een update geplaatst 8 uren, 8 minuten geleden

  Dag 19

  De pols ontspannen, Huen Sao, de pols draaien en naar Wu Sao brengen en vervolg zoals dag 16. We herhalen nog 2x dezelfde beweging. In totaal doen we de Fuk Sao en Wu Sao beweging 3x.

 • Sifu heeft een update geplaatst 1 dag, 11 uren geleden

  Dag 18

  De hand ontspannen, de hand buigt naar Fuk Sao, de arm blijft op dezelfde hoogte maar de elleboog komt tegen het lichaam. De vingers wijzen naar het lichaam, de pols is in de centerlijn. Spanning op de pols, vingers ontspannen houden en de elleboog duwt de hand naar voor. De elleboog naar binnen brengen maar de schouders blijven ontspannen…[Lees meer]

 • Sifu heeft een update geplaatst 2 dagen, 11 uren geleden

  Dag 17

  De pols wordt opgespannen zodat de spieren op de bovenarm werken, de intentie ligt aan de voorkant van de hand waar de pink is. De kracht gaat zowel voorwaarts (intentie) als naar achter (de beweging). De Wu Sao is krachtig en bij druk blijft de Wu Sao ter plaatse en gaat niet naar voor of achter.
  Elleboog doet het werk als de Wu Sao naar…[Lees meer]

 • Sifu heeft een update geplaatst 3 dagen, 11 uren geleden

  Dag 16

  De arm blijft volledig stil en de hand en de vingers komen naar boven en draaien rond, Huen Sao, tot de hand en de vingers gelijk komen met de arm, dan komen de vingers naar voor en de hand komt volledig recht in Wu Sao, met rechte vingers naast elkaar.

 • Sifu heeft een update geplaatst 4 dagen geleden

  Examenrooster:

  Examens

 • Sifu heeft een update geplaatst 4 dagen, 10 uren geleden

  Dag 15

  De linkerhand openen. De duim blijft ongeveer in dezelfde positie zoals bij de vuist. Je trekt het voorste kootje van je duim naar achter tot je de spier juist achter je elleboog voelt opspannen. De rest van je lichaam blijft ontspannen!

  De hand begint bijna vanzelf naar voor te gaan, onmiddellijk richting een centraal punt (ongeveer 50cm…[Lees meer]

 • Sifu heeft een update geplaatst 5 dagen, 4 uren geleden

  Dag 14

  Herhaling dagen 11-12-13 maar dan met rechterhand.

 • Sifu heeft een update geplaatst 6 dagen, 2 uren geleden

  Dag 13

  De hand naar boven draaien aan de pols. Vingers wijzen naar boven dan de pols naar beneden draaien, Huen Sao, met de hand die in een hoek van 90° blijft staan tov. de arm, de arm blijft gestrekt. De vingers gaan iets verder dan de arm en sluiten dan tot een vuist. De vuist krachtig naar achter brengen, Sao Kuen. De arm is terug evenwijdig…[Lees meer]

 • Sifu heeft een update geplaatst 1 week geleden

  Dag 12

  De hand openen met de palm naar boven. De arm stil en gestrekt houden, gestrekte Tan Sao recht in de centerlijn.

 • Sifu heeft een update geplaatst 1 week, 1 dag geleden

  Dag 11

  Je plaats de linkervuist in je centerlijn vlak voor de borst en stoot recht vooruit ter hoogte van je eigen kin. De arm is volledig gestrekt en de vuist ontspannen en recht.

  • Paul antwoordde 1 week geleden

   Goed idee Sifu,

   Ik pik er hier en daar toch altijd iets van op!

   Bedankt

   Paul

 • Sifu heeft een update geplaatst 1 week, 2 dagen geleden

  Dag 10

  Je maakt 2 vuisten en trekt beide armen krachtig naar achter, Sao Kuen. Je oefent de Lap Sao en elleboogtechnieken.

 • Sifu heeft een update geplaatst 1 week, 3 dagen geleden

  Dag 9

  Je draait beide armen van lage Jum Sao naar dubbele halve Tan Sao, alleen de voorarmen voeren deze beweging uit. Linkerarm is boven rechterarm. Je draait eigenlijk alleen de handpalmen naar boven terwijl je de armen naar Tan Sao brengt.

 • Sifu heeft een update geplaatst 1 week, 4 dagen geleden

  Dag 8

   

  Je opent je handen met de palmen naar beneden en voert een dubbele Jum Sao uit linkerarm boven rechterarm. De armen zijn niet gestrekt, de ellebogen een vuist weg van het lichaam. De bovenkruising van de armen ligt ter hoogte van de navel.

 • Sifu heeft een update geplaatst 1 week, 5 dagen geleden

  Dag 7

  Je kantelt lichtjes je bekken naar voor zodat je rug volledig recht komt. Je bovenlichaam zo groot mogelijk maken en kin een beetje intrekken. Je staat in balans op beide volledige voeten en ademt rustig. Vanaf nu bewegen enkel nog de armen de rest van het lichaam niet meer.

 • Sifu heeft een update geplaatst 1 week, 6 dagen geleden

  Dag 6

  Je draait nu op de bal van de voet verder zodat beide voeten een denkbeeldige driehoek vormen met een punt recht in je centerlijn. De voeten staan op gelijke hoogte met de tenen richting dat denkbeeldige punt dat ongeveer 70-90 cm voor je is.

 • Sifu heeft een update geplaatst 2 weken, 1 dag geleden

  Dag 5

  We plaatsen ons gewicht op de hielen en openen zonder dat de voeten van de grond komen. De eerste maal wijzen de voeten schuin opzij. Hoe ver is afhankelijk van je eigen grootte en hoe breed je wil staan. Dit is een belangrijke opening want deze bepaald je stand en je balans voor verdere oefeningen.

 • Sifu heeft een update geplaatst 2 weken, 2 dagen geleden

  Dag 4

  We zakken door de knieën, niet te ver, maximaal tot we juist de tenen niet meer kunnen zien. De rug blijft recht we gaan niet voorover leunen. De voeten blijven stevig, volledig op de grond.

 • Sifu heeft een update geplaatst 2 weken, 3 dagen geleden

  Dag 3

  We trekken de armen krachtig op zodat de voorarmen parallel zijn met de vloer. De vuisten zijn gebald maar ontspannen. De ellebogen staan niet naar buiten maar mooi recht achter de vuisten. De schouders zijn ontspannen.

 • Tom en Profielfoto van FabioFabio zijn nu vrienden 2 weken, 6 dagen geleden

 • Sifu heeft een update geplaatst 2 weken, 6 dagen geleden

  Dag 2: Siu Lim Tao
  We sluiten de ogen en ademen een peer keer rustig in en uit en we concentreren ons volledig op onze ademhaling en op de ontspanning van het lichaam.

 • Meer laden

LES VOLGEN?

NIEUWE LESSEN VOOR BEGINNERS

Starten binnenkort.

Registreer je nu al vrijblijvend voor de volgende introductielessen

je bent ingeschreven, je krijgt onmiddellijk een email met meer informatie.