Kung Fu, veel meer dan vechten.

Als we aan Kung Fu denken dan denken we onmiddellijk aan wilde, spectaculaire vecht scene’s.

Maar er zijn veel verschillende soorten Kung Fu. En Kung Fu is niet beperkt tot krijgskunsten. In onze Westerse wereld is dat wat we denken maar ook andere vaardigheden kunnen Kung Fu zijn. Een vaardigheid die je door lang en hard werken je eigen maakt is ook Kung Fu. Dat kan een arts zijn, een kunstenaar, zelfs een metser kan Kung Fu zijn.

Wij richten onze aandacht natuurlijk op de krijgskunst maar ook daarin zijn we niet enkel met vechten en zelfverdediging bezig. Een belangrijk onderdeel in de opleiding is het respect naar anderen en jezelf toe. Leren met anderen omgaan op een respectvolle manier is iets wat we stilaan aan het verliezen zijn in onze maatschappij. Iedereen heeft wel een mening op sociale media en heel dikwijls jammer genoeg een respectloze mening. 

In onze school proberen we respectvol om te gaan onder elkaar en dan verder met ons gezin, familie, vrienden, kennissen, collega’s en toevallige passanten in onze dagelijkse bezigheden.

Hopelijk groeit dit dan ook verder zodat we de minder goede evolutie in onze maatschappij kunnen keren zodat we terug leren van op een positievere manier met elkaar om te gaan.

We kunnen daar natuurlijk altijd mee starten. Iedereen kan voor zichzelf de stap zetten om vanaf nu, geen kwetsende commentaren meer te geven via sociale media. Het is trouwens verbazingwekkend hoe veel mensen hun mening geven op sociale media over van alles en nog wat. 

Vergelijk het een beetje met dat je op restaurant zit en je gaat moeien met gesprekken die aan de gang zijn aan de tafel naast je. Of je wandelt op straat en je passeert mensen die in gesprek zijn en je zet je erbij en begint je mening te geven.

Je geeft niet alleen je mening, je geeft je ongezouten mening en “en passant” ga je natuurlijk ook nog eens de mensen die in gesprek zijn stevig beledigen.

Dat is wat we doen met veel van onze commentaren op facebook, twitter, instagram, enz…

Raar allemaal, vind je zelf ook niet?

Dus respect niet alleen in onze school maar in alles wat we doen en zeggen. En soms maken we fouten en doen we dingen die we beter niet hadden gedaan of gezegd, niemand is perfect.

Maar als we aan onszelf werken en elke keer opnieuw proberen om het beter te doen dan zijn we al een heel eind op weg.

Kung Fu is niet alleen vechten, er zijn veel andere aspecten in onze opleiding. Respect is er één van, heel belangrijk! 

Wing Chun kung fu lessen

Recente Artikels

Belgian Seminar 2024 Grandmaster Samuel Kwok

29 en 30 juni 2024 Ook dit jaar komt Grootmeester Samuel Kwok naar onze school.  Een nieuwe kans om les te krijgen van deze levende legende in de Martial Arts wereld. GM Kwok is de student van GM Ip Chun en GM Ip Ching, de 2 zonen van de stichter,

Lees meer »

Mastering Wing Chun: Block-Punch Technique with GM Kwok and Jan Sifu

Dive into the essence of Wing Chun with our latest 2-minute video, featuring the legendary Grandmaster Kwok demonstrating the crucial block-punch technique. Follow along as Jan Sifu, from our Belgian school Wing Chun Pai, teaches this fundamental skill, with students showcasing their application in real-time. 🇧🇪✨ Discover the power and

Lees meer »

Chum Kiu’s Stepping Bong Sau – Denmark Wing Chun Club Showcase

In this video, the Denmark Wing Chun Club presents a focused showcase on the stepping Bong Sau technique from the Chum Kiu form. This demonstration highlights the practical application and effectiveness of one of Wing Chun’s core techniques, emphasizing the skill and precision of our practitioners. Featured in this showcase:

Lees meer »