Wing Chun Kung Fu

Eeuwenoude Chinese Krijgskunst

Wat je moet weten over wing chun kung fu

Kung Fu is hard werken

De kwaliteiten van een kung fu beoefenaar die we ontwikkelen tijdens de trainingen zoals o.a. moed, kalmte, gezond verstand, vloeiendheid in de bewegingen, en mentale frisheid, kunnen toegepast worden in het dagelijkse leven om je eigen leven en dat van anderen meer betekenis te geven.

Wing Chun Kung Fu is niet alleen zelfverdediging, in onze school werken we aan je zelfrespect, persoonlijke groei, je zelfvertrouwen, je uitstraling, je fysieke en mentale gezondheid.

Wing Chun Kung Fu is geen competitiesport. Het is een gevechtskunst gebaseerd op concepten, principes en technieken.

Het is heel eenvoudig en toch niet gemakkelijk. Maar iedereen kan dit leren. Het enige wat je moet doen is blijven oefenen en je zal deze kunst onder de knie krijgen. Het lichaam wordt aangeleerd om altijd juist te reageren op situaties die zich voordoen.

Je leert vormen, drills, praktische oefeningen en dit alles wordt na verloop van tijd omgezet in sparring sessies (enkel indien je dit wenst). Je leert werken met stootkussens, pads en ook werken op de wooden dummy (een houten pop) maar ook met een lange stok en vlindermessen.

Kortom een volledige martial arts opleiding waarbij zowel op fysiek als mentaal vlak gewerkt wordt en waarbij ook je gezondheid aan bod komt. 

Een zelfverdedigingskunst waarbij je met minimale inspanning maximaal effect beoogt. Op korte tijd leer je jezelf verdedigen, geen overbodige luxe in onze moderne maatschappij.

We werken o.a. aan

Hard werken

Stevige opwarmingen voor stamina, kracht en flexibiliteit

Verbazingwekkende resultaten

Iedereen wordt meegenomen in het enthousiasme om goed te presteren.

Fun en Gezond

Hard trainen in een leuke, familiale sfeer met veel nadruk op gezondheid.

Train met onze leden

Kom trainen met onze leden en ontdek hoe het is om Wing Chun Kung Fu te leren in onze school. De familiale sfeer in de school is belangrijk voor een optimale omgeving waarin iedereen zichzelf kan zijn. Onze leden staan garant voor leuke en aangename lessen waarbij de focus ligt op elkaar beter maken zodat iedereen het beste uit zichzelf kan halen.

Mogelijke vragen

De lessen voor beginners gaan door op:
Dinsdag 19u00-20u30
Donderdag 19u00-20u30
Zaterdag 12u00-13u30
Juli en augustus woensdag ipv dinsdag.

Je hebt een maand tijd om dat uit te zoeken. In de eerste maand leer je onze school en onze manier van lesgeven kennen en kan je uitzoeken of onze krijgskunst ook voor jou een fantastische ervaring wordt.

Neen, je probeert zoveel mogelijk lessen te volgen maar je bent nooit verplicht om lessen te volgen.

Neen, niemand is te oud. Iedereen kan op eigen niveau en fysieke mogelijkheden Wing Chun Kung Fu leren.

Onze lineage