Gelukkig Nieuwjaar!

Gelukkig nieuwjaar 新年快樂. We wensen iedereen liefde, voorspoed, moed, volharding en geluk in het jaar van de tijger.

Het nieuwe maanjaar wordt jaarlijks gekoppeld aan een van de 12 zodiac dieren, die elk hun eigen karaktereigenschappen hebben. De dieren bestaan uit Rat, Os, Tijger, Konijn, Draak, Slang, Paard, Geit, Aap, Haan, Hond en Varken.

De dieren worden toegewezen op basis van een 12-jarige cyclus, waardoor 2022 het Jaar van de Tijger is. De tijger staat bekend als de koning van alle dieren en staat op de derde plaats in de Chinese dierenriem orde. Vorig jaar, 2021, was het Jaar van de Os.

Je bent een Tijger als je geboren bent in de volgende jaren: 1902, 1914, 1926, 1938, 1950, 1962, 1974, 1986, 1998, 2010, 2022.

Van degenen die tijdens een Tijger-jaar zijn geboren, wordt gezegd dat ze enkele van de eigenschappen van het dier zelf bezitten, waaronder moedige, assertieve en natuurlijke leiders. Er wordt gezegd dat tijgers hongerig zijn naar spanning en hunkeren naar aandacht, opvliegend zijn maar in staat tot vrijgevigheid.

De Chinese dierenriem is gebaseerd een systeem dat op roterende basis een van de vijf elementen (metaal, water, hout, vuur en aarde) coördineert voor elk tijgerjaar. Dat betekent dat elke 60 jaar één element van toepassing is op het sterrenbeeld en dat er bepaalde persoonlijkheidskenmerken aan verbonden zijn. 2022 is het jaar van de watertijger. Van degenen die dit jaar zijn geboren, wordt gezegd dat ze geweldige interpersoonlijke relaties hebben en erg gezinsgericht zijn. Het laatste Water Tijger-jaar was 1962. 

Recente Artikels

Belgian Seminar 2024 Grandmaster Samuel Kwok

29 en 30 juni 2024 Ook dit jaar komt Grootmeester Samuel Kwok naar onze school.  Een nieuwe kans om les te krijgen van deze levende legende in de Martial Arts wereld. GM Kwok is de student van GM Ip Chun en GM Ip Ching, de 2 zonen van de stichter,

Lees meer »

Mastering Wing Chun: Block-Punch Technique with GM Kwok and Jan Sifu

Dive into the essence of Wing Chun with our latest 2-minute video, featuring the legendary Grandmaster Kwok demonstrating the crucial block-punch technique. Follow along as Jan Sifu, from our Belgian school Wing Chun Pai, teaches this fundamental skill, with students showcasing their application in real-time. 🇧🇪✨ Discover the power and

Lees meer »

Chum Kiu’s Stepping Bong Sau – Denmark Wing Chun Club Showcase

In this video, the Denmark Wing Chun Club presents a focused showcase on the stepping Bong Sau technique from the Chum Kiu form. This demonstration highlights the practical application and effectiveness of one of Wing Chun’s core techniques, emphasizing the skill and precision of our practitioners. Featured in this showcase:

Lees meer »