Grootmeester Ip Man, 8mm video.

Grootmeester Ip Man

Wij volgen de lineage van GM Ip Man. Hij is verantwoordelijk om de Wing Chun stijl van het zuiden van China naar Hong Kong te brengen. Zijn studenten hebben dan Wing Chun over heel de wereld bekend gemaakt en ook ervoor gezorgd dat nu miljoenen mensen Wing Chun beoefenen.

Doordat zovele mensen dit beoefenen over heel de wereld zijn er ook dikwijls speculaties over hoe de vormen en de technieken moeten uitgevoerd worden. Zonder daarover een standpunt in te nemen kunnen we stellen dat een Sifu (leraar) evolueert in zijn les geven. Niet alleen krijgt men nieuwe inzichten door ervaring maar krijgt men ook meer ervaring in het les geven en begeleiden van studenten. Dat deed ook GM Ip Man zo gaf hij in de jaren vijftig van de vorige eeuw anders les dan in de jaren 60, dat is normaal. Zijn studenten geven ook weer hun interpretatie van zijn idee over hoe Wing Chun moet beoefent worden. 

Nadeel is dat heel dikwijls vergeten wordt vanwaar de originele informatie komt en past men dingen aan die de stijl doen verwateren. Soms ontstaan er discussies tussen beoefenaars die allemaal uiteraard overtuigd zijn van hun gelijk. Vandaar dat we hier nog eens de video’s plaatsen van GM Ip Man. Deze werden gemaakt in 1972 enkele weken voor zijn dood.

Wij volgen GM Ip Man via zijn zonen en GM Samuel Kwok en proberen zo dicht mogelijk bij de vormen te blijven zoals ze op de video’s staan. Er zijn altijd kleine detail verschillen. 

Tijdens onze lessen proberen we deze inzichten te combineren met traditionele en hedendaagse trainingsmethodes om tot het best mogelijke resultaat te leiden.

Bekijk de viedo’s eens rustig, het zou verplichte oefenstof moeten zijn in elke Wing Chun Kung Fu club of school die claimt van een Ip Man Wing Chun lineage te zijn. Tevens is het voor studenten een waardevolle bron van informatie om na te gaan of wat ze wordt aangeleerd wel klopt met wat er gezegd wordt.

Siu Lim Tao

Chum Kiu

Mook Yan Jong (Wooden Dummy)

Wing Chun kung fu lessen

Deel :

Twitter
Telegram
WhatsApp

Wil je graag op de hoogte blijven van het laatste nieuws over onze school, nieuwe cursussen en Wing Chun Kung Fu schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief.

Of volg ons op sociale media via Facebook, Twitter, Instagram of abonneer je op ons YouTube kanaal.

Heb je een vraag klik dan op Contacteer ons.

Meer berichten

Nieuwe lessen Kung Fu Body Stretching

Start binnen: Dagen Uren Minuten Seconden Nieuw seizoen Fit & Gezond – Kung Fu Body Stretching! PlanningSeptember tot december: We

Interview Grootmeester Samuel Kwok

Video van een interview dat werd afgenomen van Grootmeester Samuel Kwok. Er komen heel wat interessante onderwerpen aan bod over

Ardennen 2022 verslag en foto’s.

Het trainingskamp in de Ardennen zit er weer op en het was een geweldige week.  Veel deelnemers namen afscheid met