Grootmeester Ip Man, 8mm video.

Grootmeester Ip Man

Wij volgen de lineage van GM Ip Man. Hij is verantwoordelijk om de Wing Chun stijl van het zuiden van China naar Hong Kong te brengen. Zijn studenten hebben dan Wing Chun over heel de wereld bekend gemaakt en ook ervoor gezorgd dat nu miljoenen mensen Wing Chun beoefenen.

Doordat zovele mensen dit beoefenen over heel de wereld zijn er ook dikwijls speculaties over hoe de vormen en de technieken moeten uitgevoerd worden. Zonder daarover een standpunt in te nemen kunnen we stellen dat een Sifu (leraar) evolueert in zijn les geven. Niet alleen krijgt men nieuwe inzichten door ervaring maar krijgt men ook meer ervaring in het les geven en begeleiden van studenten. Dat deed ook GM Ip Man zo gaf hij in de jaren vijftig van de vorige eeuw anders les dan in de jaren 60, dat is normaal. Zijn studenten geven ook weer hun interpretatie van zijn idee over hoe Wing Chun moet beoefent worden.

Nadeel is dat heel dikwijls vergeten wordt vanwaar de originele informatie komt en past men dingen aan die de stijl doen verwateren. Soms ontstaan er discussies tussen beoefenaars die allemaal uiteraard overtuigd zijn van hun gelijk. Vandaar dat we hier nog eens de video’s plaatsen van GM Ip Man. Deze werden gemaakt in 1972 enkele weken voor zijn dood.

Wij volgen GM Ip Man via zijn zonen en GM Samuel Kwok en proberen zo dicht mogelijk bij de vormen te blijven zoals ze op de video’s staan. Er zijn altijd kleine detail verschillen.

Tijdens onze lessen proberen we deze inzichten te combineren met traditionele en hedendaagse trainingsmethodes om tot het best mogelijke resultaat te leiden.

Bekijk de viedo’s eens rustig, het zou verplichte oefenstof moeten zijn in elke Wing Chun Kung Fu club of school die claimt van een Ip Man Wing Chun lineage te zijn. Tevens is het voor studenten een waardevolle bron van informatie om na te gaan of wat ze wordt aangeleerd wel klopt met wat er gezegd wordt.

Siu Lim Tao

Chum Kiu

Mook Yan Jong (Wooden Dummy)

Wing Chun kung fu lessen

Recente Artikels

Training Camp Ardennes 2024

Monday, August 19th – Monday, August 26th, 2024 We are thrilled to announce that this year’s Ardennes Training Camp is now open to non-members, providing a unique opportunity to join one of the most anticipated events in our calendar. Set in the beautiful surroundings where we have hosted many successful

Lees meer »

Foto’s Trainingskamp Portugal 2024

Terugblik op het Wing Chun Trainingskamp 2024 in Club Amarilis Na een intensieve week in Club Amarilis is het moment gekomen om terug te blikken op ons Wing Chun Trainingskamp van 2024. Dit kamp was veel meer dan alleen maar een samenkomst; het was een levendige mix van vaardigheid, toewijding

Lees meer »

Belgian Seminar 2024 Grandmaster Samuel Kwok

29 en 30 juni 2024 Ook dit jaar komt Grootmeester Samuel Kwok naar onze school.  Een nieuwe kans om les te krijgen van deze levende legende in de Martial Arts wereld. GM Kwok is de student van GM Ip Chun en GM Ip Ching, de 2 zonen van de stichter,

Lees meer »

Mastering Wing Chun: Block-Punch Technique with GM Kwok and Jan Sifu

Dive into the essence of Wing Chun with our latest 2-minute video, featuring the legendary Grandmaster Kwok demonstrating the crucial block-punch technique. Follow along as Jan Sifu, from our Belgian school Wing Chun Pai, teaches this fundamental skill, with students showcasing their application in real-time. 🇧🇪✨ Discover the power and

Lees meer »