Ardennen 2022 verslag en foto’s.

Het trainingskamp in de Ardennen zit er weer op en het was een geweldige week. 

Veel deelnemers namen afscheid met de woorden “bedankt voor een fantastische week” dan weet je dat het goed is geweest.

We hadden (zoals altijd) geluk met het weer, alhoewel dat 38° toch wat warm was :-). Maar eigenlijk alleen de laatste dag hebben we wat regen gehad waardoor we half binnen hebben geoefend. Maar ook dat was geen probleem.

Al bij al inderdaad een fantastische week, met veel enthousiaste deelnemers, lekker eten (dankzij Kristel) en steeds een heel goede sfeer zowel tijdens de lessen als heel de dag door, zelfs van ’s ochtends al.

Ik wil graag iedereen nogmaals bedanken voor de bereidwilligheid om steeds mee te helpen waar nodig. Zonder ieders medewerking is het niet mogelijk om zo een kamp te organiseren. dus dikke merci aan iedereen!

 

7u00 Fit & Gezond

 Heel de week waren er ongeveer 10 deelnemers aan de Fit & Gezond les waarmee we de dag hebben gestart. Uitzonderlijk want meestal zwakt dit af naar het einde van de week. Knap gedaan!

 

7u45 Qi Gong

 Ook voor de Qi Gong les was er heel de week veel animo. We werken aan het element water met soms moeilijkere en soms makkelijkere oefeningen. Eigenlijk een voorbereiding op het nieuwe seizoen waar we vanaf oktober starten met de Shaolin Rou Quan vorm.

 

10u00 Wing Chun Kung Fu

 Na het ontbijt zijn we dan gestart met onze hoofdtraining. Elke dag zijn we begonnen met Siu Lim Tao. Maar we hebben dit trainingskamp onze aandacht gelegd op vooral andere vormen, Chum Kiu, Biu Gee en Mook Yan Jong stonden op het programma.

Maar ook hebben we specifiek op Chi Sao gewerkt alsook 1 les aan intensievere tactische praktijkoefeningen tegen grotere tegenstanders

Meestal trainden we op onze locatie zelf en zochten we naarmate het warmer werd de schaduwplekken op.

 

14u00 Wandeling + Wing Chun Kung Fu

 Enkele dagen was het echter te warm om op onze locatie te oefenen en dan zijn we eerst gaan wandelen en hebben we de schaduw opgezocht. Ook dat was een leuke afwisseling. We heben de geplande wandelingen niet kunnen doen omdat ook die te inspannend waren en het echt te warm was om die inspanningen te leveren. Maar ook het verzamelen van iedereen op de juiste plaats was al een inspanning op zich :-).

14u30 Training in het Park

 Na de wandeling werd er dan onder de bomen Chi Sao geoefend in het park. Ook dit was een leuke locatie en bij 38° was het de beste optie om toch te kunnen trainen en dit viel eigenlijk nog heel goed mee.

18u30 Diner en drankje

 Na de trainingen volgden nog een lekker avondmaal , ook eens een BBQ en werd er soms nog wat Chi Sao gedaan alsook kregen we op verschillende avonden diverse demonstraties van de Qi Gong Pai school (Yi Jin Jing) van Rony (Tibetaanse zwaarddans) van Bjorn (Siu Lim Tao) en Sifu Ive ( Baat Cham Dao).

De avond werd ook 2x afgesloten met een film en er werd ook nog wel tot in de late uurtjes nagepraat en gesocialiseerd. 

Recente Artikels

Training Camp Ardennes 2024

Monday, August 19th – Monday, August 26th, 2024 We are thrilled to announce that this year’s Ardennes Training Camp is now open to non-members, providing a unique opportunity to join one of the most anticipated events in our calendar. Set in the beautiful surroundings where we have hosted many successful

Lees meer »

Foto’s Trainingskamp Portugal 2024

Terugblik op het Wing Chun Trainingskamp 2024 in Club Amarilis Na een intensieve week in Club Amarilis is het moment gekomen om terug te blikken op ons Wing Chun Trainingskamp van 2024. Dit kamp was veel meer dan alleen maar een samenkomst; het was een levendige mix van vaardigheid, toewijding

Lees meer »

Belgian Seminar 2024 Grandmaster Samuel Kwok

29 en 30 juni 2024 Ook dit jaar komt Grootmeester Samuel Kwok naar onze school.  Een nieuwe kans om les te krijgen van deze levende legende in de Martial Arts wereld. GM Kwok is de student van GM Ip Chun en GM Ip Ching, de 2 zonen van de stichter,

Lees meer »

Mastering Wing Chun: Block-Punch Technique with GM Kwok and Jan Sifu

Dive into the essence of Wing Chun with our latest 2-minute video, featuring the legendary Grandmaster Kwok demonstrating the crucial block-punch technique. Follow along as Jan Sifu, from our Belgian school Wing Chun Pai, teaches this fundamental skill, with students showcasing their application in real-time. 🇧🇪✨ Discover the power and

Lees meer »