12 Comments

 1. Kurt
  15 september 2014 @ 18:59

  The color of Belt doesn’t mean anything,
  The meaning is in the journey…Keep the white belt mentality, you can learn from anyone, anywhere, anytime. Respect your efforts, respect yourself. Self- respect leads to self discipline. When you have BOTH firmly under your BELT, thats real knowledge. Iedereen kan een hogere graad krijgen/kopen, maar als het er op aan komt moet je het ook kunnen waar maken, niet? 😉

  Reply

  • Tom
   16 september 2014 @ 07:21

   Well said, coach!!

   Reply

 2. Roel
  15 september 2014 @ 20:37

  Ik kan me er volledig in vinden. Ik heb zelf de laatste tijd amper kunnen trainen en ik vind dat ik nog niet klaar ben voor wat voor examen of beoordeling of hoe je het ook noemt. Ik leer, train en oefen op mijn eigen tempo en ik ben er helemaal tevreden mee.

  Reply

 3. Marc-W
  15 september 2014 @ 22:25

  Ik weet zelf wat ik in men leven van martial arts geleerd heb en ik weet wat ik kan wat wing chun betrefd daar kan ik nog niet over oordelen ….grts

  Reply

 4. Veronique
  16 september 2014 @ 11:39

  Helemaal mee eens. Beter eerst de basis goed kennen en daarvoor trainen dan te verdrinken in de oefeningen van een hogere gordel waar je niet aan toe bent. Dit geldt voor mij althans.

  Reply

 5. Alexander-DW
  16 september 2014 @ 12:05

  Als je vind wat je zoekt in wat je doet ben je op je eigen reis naar zelfkennis.
  De kleur of graad waar je je in bevind is enkel een onderdeel van je reis niet je doel op zich. En buiten het ok van Zhonggao vind ik het persoonlijk belangrijker dat je dit innerlijk aanvoelt dat je op je eigen reisweg wandelt. Wanneer het moment dan is aangebroken om beoordeeld te worden door Zhonggao heb je volgens mij meer innerlijke rust en zelfzekerheid wat dan tot persoonlijk succes kan leiden.
  We hebben allemaal ons eigen reden waarom we gestart zijn met martial-arts. Vind je eigen reden terug en geniet van dat gevoel. De stres van prestatie moeten we aan de deur achterlaten.

  Reply

 6. Sander
  20 september 2014 @ 03:24

  Ik kom gewoon graag naar de WCP, de rest doet er voor mij ni toe…

  Reply

 7. Noam
  30 september 2014 @ 20:46

  le Sifu à raison l’important est de progresser du mieux que nous pouvons.
  de Sifu heeft gelijk die het invoert, is vooruit te gaan het best dan wij kunnen
  (excuus voor mijn slechte Nederlands 🙂 )

  Reply

 8. Bart
  2 oktober 2014 @ 11:47

  Ik ben er volledig mee akkoord, en als Zhonggao feedback geeft over waarom je geen examen mag afleggen, m.a.w. de punten waaraan je moet werken en dus extra aandacht aan moet besteden kun je doelgerichter trainen en zal je kans veel groter zijn dat je volgende keer wel examen mag afleggen.

  Reply

 9. Greet-B
  8 april 2015 @ 19:53

  ….. vraagje…… wie is Zhonggao…. is hier meer uitleg over te vinden…… en misschien een foto?
  Ik ben wel mee met het feit dat deze persoon oordeelt over onze prestaties, maar meer weet ik hier niet over. 🙁

  Reply

  • Sifu
   8 april 2015 @ 20:22

   Greet,

   Zhonggao is de naam van het bestuur van de school 🙂

   Het bestuur bestaat uit Sifu Ive, Dima, leo en Joey.

   Reply

   • Greet-B
    9 april 2015 @ 12:57

    dank u Sifu,
    zo worden telkens een beetje slimmer 😉

    Reply

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.