Examen oranje gordel

Op 9 juli legden zowel Dima als Wendy een uitstekend examen af voor oranje gordel.

Zij starten nu met de Siu Lim Tao. In onze school worden op wit en geel niveau enkele basistechnieken en vormen aangeleerd. Vanaf de oranje gordel is je voorbereiding afgelopen en begin je met de eerste en voor mij belangrijkste vorm de Siu Lim Tao. Uiteraard begin je vanaf dag 1 aan de Siu Lim Tao maar dit dan eerder zonder dat je het beseft.

Vanaf oranje gordel wordt de vorm aangeleerd en de concepten en technieken van Wing Chun behandeld en toegepast in vele praktische oefeningen. De Siu Lim Tao wordt al eens gemakkelijk “vergeten” eens je verder staat in je opleiding. Je oefent dan eerder de andere vormen omdat die toch beweeglijker lijken. Op deze manier mis je echter het fundamentele groeiproces van de Siu Lim Tao.

Je leven lang blijft de Siu Lim Tao evolueren en je kan dit enkel ervaren als je deze vorm blijft uitvoeren, duizenden malen en meer. Je kan dit moeilijk uitleggen enkel met een Chinese wijsheid: “Het pad kan gelegd worden maar je moet het zelf bewandelen”. Vandaar ook dat je heel je leven lang student blijft in het Wing Chun systeem.

Als lid van de Wing Chun Pai kan je op de beveiligde pagina’s volgen hoe je Wing Chun opleiding er zal uitzien via de verschillende examens die je kan afleggen.

In ieder geval proficiat aan Dima en Wendy en er zijn er nog die dicht bij een volgend examen staan dus blijf werken en trainen. Iedereen kan Wing Chun leren, de ene wat sneller dan de andere maar als je blijft volhouden zal je het leren.

Don’t Stop Here

Meer om te ontdekken

%d bloggers liken dit: