Seminarie in Frankrijk

Het seminarie was voor iedereen een leuke ervaring en vooral om GM Samuel Kwok eens in levende lijve te ontmoeten.

We kwamen rond 23u30 aan op de camping nadat we eerst een culinaire stop hadden gemaakt aan een Pizzeria. Dit was al een uitstekende start van het weekend met lekker eten, lekkere wijn en een erg gastvrije uitbater.

We hebben heel de avond plezier gehad over het feit dat onze tenten reeds waren opgesteld door Lee (Lee Coleman, organisator en hoofd Ip Man Wing Chun Frankrijk) en Olivier zijn tent nog moest opstellen. Spijtig genoeg was het eerste dat Lee zei toen we aankwamen dat hij geen tijd had gehad om onze tenten op te stellen :(.

Gelukkig bleek voor iedereen toen al dat dit een super Wing Chun familie is want er werd onmiddellijk verzamelen geblazen en we kregen heel wat hulp om de tenten op te stellen. Bleek toen ook dat de bedroll waarvan sprake toch iets minder dik was dan we hadden gehoopt, ongeveer 0,5 cm wat vrij hard slapen is.

Na dus een vrij ongemakkelijke nacht (we gaan daar niet verder op in Jurgen XD) maakten we kennis met de camping waar Lee zijn uiterste best had gedaan om zoveel mogelijk trainingsfaciliteiten te voorzien.

Rond 7u30 zijn we dan gestart met de eerste Chi Kung les geleid door Lee en Patrick (leraar uit Zwitserland).

De eerste dag viel het weer heel goed mee en gingen we verder met een lekker ontbijt (wat trouwens elke dag zo was).

De eerste les zijn we gestart met Chi Sao en onmiddellijk werd voor iedereen duidelijk dat GM Samuel Kwok een erg gepassioneerd en uitzonderlijk man is. Er werd kennis gemaakt met andere Wing Chun-ers uit diverse landen (Angola, Namibië, Indonesië, Frankrijk, Zweden, Zwitserland, Groot Brittanië, Denemarken, en ik vergeet er nog).

Jurgen was de eerste, van onze leden die naar voor mocht komen om met GM Samuel Kwok een oefening voor te doen.

Er werd heel de dag goed getraind en zelfs Ann (de echtgenote van Leo) werd naar voor geroepen om op 10 minuten Chi Sao te leren. Zij deed dit uitstekend en zal door Leo regelmatig hierop terug gecontroleerd worden :).

De avond werd ingezet met enkele flessen uitstekende wijn die Olivier liet aanrukken waarna iedereen toch een iets betere nachtrust had.

Spijtig genoeg begon het die nacht te regenen (en dat is een understatement) en het is eigenlijk niet meer gestopt to we terug vertrokken op maandag.

Er werd dan op zondag eerst de sparwedstrijden afgewerkt waar we zoals verwacht niet al teveel Wing Chun te zien kregen . Hierbij dient wel vermeld te worden dat er vanuit veiligheidsoverwegingen vele regels waren en gewone bokshandschoenen wat het natuurlijk allemaal veel moeilijker maakte om Wing Chun technieken uit te voeren. De winnaar werd Mauro een Bai Si student van GM Samuel Kwok uit Angola en bodyguard van de president van Angola.

In de namiddag begonnen we dan aan een lange trainingssessie. Spijtig genoeg moest Olivier daarvoor al afscheid nemen en de terugweg aanvatten. Wij willen hem hierbij toch wel enorm bedanken voor alle “extraatjes”.

Voor onze leden was het de eerste kennismaking met de Chum Kiu vorm en toepassingen wat niet makkelijk was maar toch een leuke ervaring.

Door de regen moest dit allemaal gebeuren in een kleine ruimte maar al bij al viel dit toch nog mee.

Na de Chum Kiu kregen we nog een fenomenale demonstratie van de energie en kracht van GM Samuel Kwok (64 jaar !) met de lange stok waarbij hij er zelfs eentje stuk sloeg. Dit was voor mij persoonlijk enorm indrukwekkend als je met de lange stok begint te werken zal je dit pas echt beseffen.

Na de lange stok kregen we ook nog de volledige Bart Cham Dao te zien met enkele toepassingen. Om 22u00 was de sessie afgelopen en hebben we ons naar al goede gewoonte op het terras gezet met de laatste fles rode wijn die Olivier voor ons had achtergelaten. GM Samuel Kwok had er nog niet genoeg van en ging nog een uurtje door met een Chi Kung les. Hij is werkelijk onvermoeibaar.

De laatste dag kregen we dan de certificaten en hebben we ons klaargemaakt om te vertrekken. Leo en Jurgen hebben dan nog een deel van de Wooden Dummy les meegenomen. Leo heeft weer een drukpunt bijgeleerd (hij voelt het misschien nog nu :D).

Het tweede deel kon gelukkig terug buiten gedaan worden. Waarna we afscheid namen van GM Samuel Kwok en alle andere mensen die er mee voor zorgden dat dit weer een fantastisch seminarie was.

Ik wil Jurgen, Anke, Leo, Olivier en ook Ann en Veke bedanken voor dit leuke weekend. Volgend jaar gaan we zeker terug en ik kan alleen iedereen aanmoedigen om dit ook mee te doen. Het was zeker voor wie dit nog nooit deed een enorme ervaring en  GM Samuel Kwok is gewoon een uitzonderlijk man met uitzonderlijke capaciteiten zowel als Wing Chun beoefenaar, als leraar maar ook als mens.

Hieronder volgen nog alle foto’s van het seminarie.

[flagallery gid=16 name=Gallery]

Don’t Stop Here

Meer om te ontdekken

%d bloggers liken dit: