Ademhalingsoefeningen

De ademhaling speelt een bijzonder belangrijke rol in je gezondheid.
Hoe meer we tot rust komen zowel geestelijk als lichamelijk hoe meer ontspannen we kunnen zijn. Ondertussen is het al duidelijk dat ontspanning in Wing Chun uiterst belangrijk is. Zo nu en dan vermeld ik dit al eens tijdens de les :) .
Deze ademhalingsoefeningen zijn uiterst geschikt om jezelf tot rust te brengen na een stressvolle dag maar eveneens ideaal om de dag mee te beginnen.
Adem steeds door je neus in en uit, je tong kleeft tegen je gehemelte en je mond is lichtjes geopend. Je ademt in terwijl je de buik lichtjes intrekt en je vult je longen met zuurstof. Als je uitademt zal je buik terug lichtjes uitzetten. Indien je niet zeker bent oefen je dit eerst terwijl je de handen op je buik legt, zo voel je dit het beste.
Tracht ervoor te zorgen dat je stil ademt zonder geluid te maken.
Deze oefeningen hebben een positieve weerslag op je hart en bloedvaten en helpen de spijsvertering.
[FMP]http://wingchunpai.com/membersarea/wp-content/uploads/2013/01/Ademhaling.flv [/FMP]

Don’t Stop Here

Meer om te ontdekken

%d bloggers liken dit: