To Examen or not to Examen

Er is, naar jammer genoeg weerkerende gewoonte, weer enige ontevredenheid bij sommige leden die geen examen mogen doen.

De examens zijn er om een bepaald niveau te testen en om te zien hoe je presteert onder (lichte) druk.

Zhonggao oordeelt in alle eerlijkheid over wie wel en wie niet examen mag afleggen. Zij zijn daarvoor uiterst geschikt en bekwaam. Laat de mensen van Zhonggao hun werk doen zij doen dat zeer goed en met de nodige kennis, zonder enige twijfel zijn zij beter geplaatst om te oordelen dan dat je dat zelf bent.

Op mijn verzoek hebben zij dit keer nog iets strenger ge(be-)oordeeld. Ik weet dat er velen gemotiveerd worden door examens maar dat is niet de drijfveer waarom je een krijgskunst beoefent of zou het toch niet mogen zijn.

Kijk ook niet naar anderen en oordeel niet over hun capaciteiten, als zij wel examen mogen doen is daar een reden voor. Ik schreef (leende) vandaag nog een quote hierover op de website:

“je moet niet beter zijn dan iemand anders maar je moet beter zijn dan gisteren”.

De ene oefent meer, de andere heeft minder tijd er zijn altijd verschillen tussen de leden maar iedereen wordt objectief gelijk op de weegschaal gelegd laat daar geen twijfel over bestaan.

Een examen moet waarde hebben en enkel als je er echt klaar voor bent wordt je uitgekozen om examen te doen. Als je er nog niet klaar voor bent heeft het ook voor jou geen waarde. We houden er in de school ook niet van om leden te pushen om examen te doen, het komt wanneer het komt.

Ben je daar niet tevreden mee? Dat kan en dat is je goed recht uiteraard maar dan hoor je misschien niet thuis in onze school. Onrespectvol gedrag naar wie ook wordt niet getolereerd in onze school.

Voor iedereen is het belangrijk dat er respect is en dat er een positieve goede sfeer in de school heerst zodat het voor iedereen leuke en ontspannende lessen blijven.

Laat ons dit voor eens en voor altijd achter ons laten er zijn zoveel leukere manieren om te communiceren met elkaar.

Wij doen in ieder geval ons uiterste best om jullie de best mogelijke opleiding en begeleiding te geven zowel ikzelf, Sifu Ive, de leden van Zhonggao en alle coaches zijn er om daarbij te helpen. En daar ben ik hen zeer dankbaar voor en dat zullen we ook allemaal blijven doen.

De rest is aan jullie ….

 

Don’t Stop Here

Meer om te ontdekken

%d bloggers liken dit: