6 Redenen om Wing Chun Kung Fu te leren…

1.    Gezondheid

Het beoefenen van een Martial Art is goed voor je gezondheid. De vele oefeningen zorgen ervoor dat je lichaam en geest fit en gezond worden of blijven. Het beoefenen van Wing Chun Kung Fu kan tot op zeer hoge leeftijd en draagt bij tot een lang en gezond leven.

“Er is niets belangrijker dan de tijd te nemen om aan je gezondheid te werken.”

2.    Zelfverdediging

Je leert jezelf verdedigen en je leert anderen (je gezin, je familie, …) te beschermen. Hoe beter je leert om agressieve situaties in te schatten, hoe minder je ze zal tegenkomen.Maar als je een probleem tegenkomt zal je in staat zijn om dat wat je leerde te gebruiken in een “echte” situatie.

“Het is beter om tijdens vrede een soldaat te zijn in een tuin dan om tijdens oorlog een tuinman te zijn op het slagveld”

3.    Respect

Respect voor je leraars, je medestudenten maar ook voor jezelf en alles en iedereen om je heen. Respect krijg je vanaf de eerste moment maar moet je ook zelf verdienen. Door je opleiding zal je als een vastberaden iemand met het nodige zelfvertrouwen de wereld tegemoet kunnen treden en vanzelf het respect krijgen dat je verdient.

“Respect, krijg je, verdien je en geef je.”

4.    Discipline

Het vergt discipline om een Martial Art te leren. Deze discipline om zelf te trainen, om elke dag aan je gezondheid te werken wordt continu gestimuleerd. Dezelfde discipline zal je in staat stellen om andere zaken in je leven met meer standvastigheid aan te pakken.

“Discipline is routine, eten en drinken, doen zonder nadenken, genieten omdat je lichaam en geest vragen om gestimuleerd te worden.”

5.    Nederigheid

Iedereen kan heel zijn leven lang bijleren. Het is belangrijk dat je nederig blijft en steeds voor ogen houdt dat je nog veel te leren hebt.

“Je kan leraar worden maar je blijft je hele leven student.”

6.    Volharding

Je leert om vol te houden. Het vergt vastberadenheid om een Martial Art te leren. Het gaat niet vanzelf en er moet gewerkt worden om door te zetten en niet op te geven.

“Iemand die zijn doel bereikt heeft een plan, iemand die opgeeft heeft een excuus”

Don’t Stop Here

Meer om te ontdekken

%d bloggers liken dit: