De volhouder slaagt!

In onze maatschappij zijn er zoveel mogelijkheden om dingen te doen, hobbies uit te oefenen, 100 en 1 dingen om je te ontspannen en je tijd te verdrijven. Dat is een enorme luxe maar ook een nadeel.

We proberen dit eens en dan dat eens en er is niets dat we lang genoeg volhouden om het echt te leren. Jammer, en zo is het ook met Wing Chun Kung Fu.

Veel leden starten in de school en na enige tijd zie je ze minder en minder naar de les komen en na een tijdje verdwijnen ze geruisloos uit de school. Dat is bijzonder spijtig voor iedereen die mee les geeft want telkens weer worden er uren gespendeerd om het beste van onszelf te geven om je te begeleiden en zaken aan te leren.

Maar het is vooral jammer voor wie stopt. Je bent met een bepaald doel aan je Wing Chun avontuur begonnen. Dit kan zijn dat je de kunst op zich wil leren, dat je jezelf wil leren verdedigen, dat je een nieuwe uitdaging zocht, enz…, er kunnen allerlei redenen zijn.

Hoe hou je dan vol, hoe zorg je ervoor dat je gemotiveerd bent en blijft?

  • Zorg ervoor dat je steeds 2x per week naar de les blijft komen, daardoor zul je jezelf zien vooruitgaan en blijf je gemotiveerd om steeds weer bij te leren.
  • Hou je doel steeds voor ogen, wat wil je bereiken?
  • Verander je ingesteldheid, wees iemand die volharding kent, die de discipline heeft om vol te houden.
  • Train thuis elke dag, al start je met 5 minuten per dag en bouw je langzaam verder op. Geen tijd? Iedereen heeft tijd, tijd is een keuze die je maakt. Op je smartphone, voor je computer, voor de tv, in bed uitslapen, op café, thuis verder werken, er zijn tientallen mogelijkheden en keuzes die je kan maken op een dag. Keuzes die je zelf maakt, verander je attitude stap voor stap en begin met thuis te trainen.
  • Doe een challenge op de ledenwebsite en plaats elke dag een bericht van je vorderingen, spreek af met andere leden en motiveer elkaar. Doe 1 challenge per keer zodat je gemotiveerd blijft om de challenge af te werken.
  • Er is maar 1 weg om Wing Chun Kung Fu te leren en dat is volhouden, elke dag opnieuw beter worden dan je was de dag ervoor, je leven lang.

Heb je hulp nodig? Wij (Sifu’s, assistenten en Zhonggao) staan steeds klaar om je met raad en daad bij te staan, dus aarzel niet om ons te contacteren.

“Wie volhoudt heeft een plan, wie opgeeft heeft een excuus!”

Recente Artikels

Solo Training Drill: Nieuwe video: Turning Biu Sao

Ontdek de techniek van de Turning Biu Sao met onze nieuwste video in de “WCP Solo Training Drills – Wing Chun Kung Fu” afspeellijst op YouTube. Deze video, gefocust op een 5-minuten durende drill, laat je continu dezelfde beweging herhalen om de Biu Sao  met een shift te beheersen. Deze

Lees meer »

Ontdek Wing Chun Kung Fu met Onze Zomercursus voor Beginners!

Deze zomer bieden we een unieke kans voor iedereen die geïnteresseerd is in het leren van Wing Chun Kung Fu, een traditionele vechtkunst die bekend staat om zijn efficiëntie en technische diepgang. Onze speciale starterscursus gaat van start in juli en biedt nieuwkomers de perfecte gelegenheid om te trainen samen

Lees meer »

Training Camp Ardennes 2024

Monday, August 19th – Monday, August 26th, 2024 We are thrilled to announce that this year’s Ardennes Training Camp is now open to non-members, providing a unique opportunity to join one of the most anticipated events in our calendar. Set in the beautiful surroundings where we have hosted many successful

Lees meer »