Jian Chi – Geef Nooit Op!

Jian Chi – Geef Nooit Op!

Wanneer je start met een nieuwe uitdaging zoals Wing Chun is het belangrijk om jezelf geen keuze te geven. De 1ste fase van een krijgskunst beoefenaar is Jian Chi, wat betekent: Geef Nooit Op!

Zodra we dit in onze gedachte branden dan is de eerste stap gezet om te groeien naar het doel dat je jezelf had gesteld. Het is belangrijk om je motivatie altijd voor ogen te blijven houden. Dit betekent dat we steeds weten naar waar we willen, wat we willen bereiken. Je kiest een bestemming zoals je op een vliegtuig stapt, onderweg kunnen we niet van gedachte veranderen en zeggen van, ik denk dat ik toch maar naar ergens anders vlieg!

De motivatie is voor iedereen anders, het doel ook: een krijgskunst beheersen, je gezondheid verbeteren, zelfvertrouwen kweken, zelfverzekerdheid uitstralen, jezelf kunnen verdedigen, een nieuwe levenswijze aannemen,  discipline verwerven, volharding leren, toewijding hebben, fitter worden, … noem maar op.

Maar er zijn heel wat valkuilen die je op je weg tegenkomt. laat ze je niet tegenhouden.

Afleiding en luiheid

Weinig tijd? Tijd is een keuze die we maken. Blijf je liever een uur langer in bed liggen? Zit je ’s avonds liever voor TV dan te trainen? Wing Chun en Qi Gong zijn een medicijn, je lichaam zal meer ontspannen en de activiteiten zullen ervoor zorgen dat je in een betere conditie verkeert en dat je minder vaak ziek wordt.

Oefen nu meer zodat je langer leeft, eens we ziek zijn hebben we geen keuze meer en moeten we wel in bed liggen en kunnen we niet denken van, “ik heb geen tijd”. Dus geef jezelf nu de keuze.

Familie

Uiteraard heb je minder tijd om te trainen als je een gezin hebt. Maar dan moet je die momenten nemen die je wel hebt. Train tussendoor, 10 minuten daar, 5 minuten ginder. Je vindt altijd momenten om te trainen. De tijd met je familie is belangrijk, heel belangrijk maar onthoud dat jezelf tijd geven om te werken aan je eigen gezondheid jaren zal toevoegen aan je leven waardoor je weer langer tijd kan doorbrengen met je familie.

Teveel mannen en vrouwen belanden in een mid-life crisis, burn-out, depressie rond het 50ste levensjaar omdat ze altijd gewerkt hebben en voor hun gezin gezorgd hebben en te weinig voor hun eigen gezondheid. Probeer een goed evenwicht te vinden.

Gebrek aan discipline

“Wie volhoudt heeft een plan, wie opgeeft heeft een excuus”. een waarheid als een koe. Trainen vergt discipline maar vooral wilskracht. Maar wilskracht is zoals benzine voor een auto, na een tijdje geraakt het op, leeg. Daarom moeten we wilskracht vervangen door gewoonte, de gewoonte om iets te doen omdat we het nodig hebben zoals eten en drinken, ademen. Een gewoonte zorgt ervoor dat je lichaam erom vraagt om te trainen zonder dat je erover moet nadenken.

Train op dezelfde dagen, op dezelfde uren. Wees minstens 2x per week aanwezig op de lessen.

Mijn doel

Mijn doel is om zoveel mogelijk mensen te bereiken en die gezonder, fitter en gelukkiger te maken, Wing Chun en Qi Gong zijn de ideale instrumenten daarvoor.

Blijf werken aan je opleiding en je zal sterker, fitter, gezonder, gelukkiger worden met meer energie. Ongeacht je leeftijd of fysieke kwaaltjes dit is voor iedereen mogelijk. We kunnen alleen het pad wijzen maar de weg dient bewandeld te worden door jezelf, we zijn er steeds om je te helpen maar je moet het wel zelf doen.

Jian Chi – Geef Nooit Op!
Sifu

Wil je graag op de hoogte blijven van het laatste nieuws over onze school, nieuwe cursussen en Wing Chun Kung Fu schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief.

Of volg ons op sociale media via Facebook, Twitter, Instagram of abonneer je op ons YouTube kanaal.

Heb je een vraag klik dan op Contacteer ons.

4 reacties

Een reactie achterlaten

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Meer berichten

Kids KungFu 2022-2023

Groepsfoto van Kids KungFu seizoen 2022-2023. Jammer genoeg kunnen we op dit ogenblik geen nieuwe Kids meer aannemen omdat het