Wat is je doel? Wat is je motivatie?

[et_pb_section admin_label=”section”]
[et_pb_row admin_label=”row”]
[et_pb_column type=”4_4″]
[et_pb_text admin_label=”Text”]

Was je ontgoocheld dat je geen examen mocht doen? Dacht je van jezelf dat je er klaar voor was? Ben je wat gedemotiveerd daardoor? Maak je geen zorgen. Probeer de motivatie te vinden uit de teksten die we al eens publiceerden hieronder.

Niet genoeg motivatie voor je? Heb je een doel nodig om gemotiveerd te blijven?

Kom naar ons of stuur ons een bericht en zeg ons wat je doelen zijn op korte en langere termijn. We noteren je doelen en volgen dit samen met je op via de ledenwebsite en persoonlijk. We noteren wat je moet kennen om je doel te bereiken en we werken er samen aan. Dit aanbod is voor alle leden maar enkel als je regelmatig naar de lessen komt uiteraard.

De Volhouder slaagt!

In onze maatschappij zijn er zoveel mogelijkheden om dingen te doen, hobbies uit te oefenen, 100 en 1 dingen om je te ontspannen en je tijd te verdrijven. Dat is een enorme luxe maar ook een nadeel.

We proberen dit eens en dan dat eens en er is niets dat we lang genoeg volhouden om het echt te leren. Jammer, en zo is het ook met Wing Chun Kung Fu.

Veel leden starten in de school en na enige tijd zie je ze minder en minder naar de les komen en na een tijdje verdwijnen ze geruisloos uit de school. Dat is bijzonder spijtig voor iedereen die mee les geeft want telkens weer worden er uren gespendeerd om het beste van onszelf te geven om je te begeleiden en zaken aan te leren.

Maar het is vooral jammer voor wie stopt. Je bent met een bepaald doel aan je Wing Chun avontuur begonnen. Dit kan zijn dat je de kunst op zich wil leren, dat je jezelf wil leren verdedigen, dat je een nieuwe uitdaging zocht, enz…, er kunnen allerlei redenen zijn.

Hoe hou je dan vol, hoe zorg je ervoor dat je gemotiveerd bent en blijft?

  • Zorg ervoor dat je steeds 2x per week naar de les blijft komen, daardoor zul je jezelf zien vooruitgaan en blijf je gemotiveerd om steeds weer bij te leren.
  • Hou je doel steeds voor ogen, wat wil je bereiken?
  • Verander je ingesteldheid, wees iemand die volharding kent, die de discipline heeft om vol te houden.
  • Train thuis elke dag, al start je met 5 minuten per dag en bouw je langzaam verder op. Geen tijd? Iedereen heeft tijd, tijd is een keuze die je maakt. Op je smartphone, voor je computer, voor de tv, in bed uitslapen, op café, thuis verder werken, er zijn tientallen mogelijkheden en keuzes die je kan maken op een dag. Keuzes die je zelf maakt, verander je attitude stap voor stap en begin met thuis te trainen.
  • Doe een challenge op de ledenwebsite en plaats elke dag een bericht van je vorderingen, spreek af met andere leden en motiveer elkaar. Doe 1 challenge per keer zodat je gemotiveerd blijft om de challenge af te werken.
  • Er is maar 1 weg om Wing Chun Kung Fu te leren en dat is volhouden, elke dag opnieuw beter worden dan je was de dag ervoor, je leven lang.

Heb je hulp nodig? Wij (Sifu’s, assistenten en Zhonggao) staan steeds klaar om je met raad en daad bij te staan, dus aarzel niet om ons te contacteren.

“Wie volhoudt heeft een plan, wie opgeeft heeft een excuus!”

Jian Chi – Geef nooit op!

Wanneer je start met een nieuwe uitdaging zoals Wing Chun is het belangrijk om jezelf geen keuze te geven. De 1ste fase van een krijgskunst beoefenaar is Jian Chi, wat betekent: Geef Nooit Op!

Zodra we dit in onze gedachte branden dan is de eerste stap gezet om te groeien naar het doel dat je jezelf had gesteld. Het is belangrijk om je motivatie altijd voor ogen te blijven houden. Dit betekent dat we steeds weten naar waar we willen, wat we willen bereiken. Je kiest een bestemming zoals je op een vliegtuig stapt, onderweg kunnen we niet van gedachte veranderen en zeggen van, ik denk dat ik toch maar naar ergens anders vlieg!

De motivatie is voor iedereen anders, het doel ook: een krijgskunst beheersen, je gezondheid verbeteren, zelfvertrouwen kweken, zelfverzekerdheid uitstralen, jezelf kunnen verdedigen, een nieuwe levenswijze aannemen,  discipline verwerven, volharding leren, toewijding hebben, fitter worden, … noem maar op.

Maar er zijn heel wat valkuilen die je op je weg tegenkomt. laat ze je niet tegenhouden.

AFLEIDING EN LUIHEID

Weinig tijd? Tijd is een keuze die we maken. Blijf je liever een uur langer in bed liggen? Zit je ’s avonds liever voor TV dan te trainen? Wing Chun en Qi Gong zijn een medicijn, je lichaam zal meer ontspannen en de activiteiten zullen ervoor zorgen dat je in een betere conditie verkeert en dat je minder vaak ziek wordt.

Oefen nu meer zodat je langer leeft, eens we ziek zijn hebben we geen keuze meer en moeten we wel in bed liggen en kunnen we niet denken van, “ik heb geen tijd”. Dus geef jezelf nu de keuze.

FAMILIE

Uiteraard heb je minder tijd om te trainen als je een gezin hebt. Maar dan moet je die momenten nemen die je wel hebt. Train tussendoor, 10 minuten daar, 5 minuten ginder. Je vindt altijd momenten om te trainen. De tijd met je familie is belangrijk, heel belangrijk maar onthoud dat jezelf tijd geven om te werken aan je eigen gezondheid jaren zal toevoegen aan je leven waardoor je weer langer tijd kan doorbrengen met je familie.

Teveel mannen en vrouwen belanden in een mid-life crisis, burn-out, depressie rond het 50ste levensjaar omdat ze altijd gewerkt hebben en voor hun gezin gezorgd hebben en te weinig voor hun eigen gezondheid. Probeer een goed evenwicht te vinden.

GEBREK AAN DISCIPLINE

“Wie volhoudt heeft een plan, wie opgeeft heeft een excuus”. een waarheid als een koe. Trainen vergt discipline maar vooral wilskracht. Maar wilskracht is zoals benzine voor een auto, na een tijdje geraakt het op, leeg. Daarom moeten we wilskracht vervangen door gewoonte, de gewoonte om iets te doen omdat we het nodig hebben zoals eten en drinken, ademen. Een gewoonte zorgt ervoor dat je lichaam erom vraagt om te trainen zonder dat je erover moet nadenken.

Train op dezelfde dagen, op dezelfde uren. Wees minstens 2x per week aanwezig op de lessen.

MIJN DOEL

Mijn doel is om zoveel mogelijk mensen te bereiken en die gezonder, fitter en gelukkiger te maken, Wing Chun en Qi Gong zijn de ideale instrumenten daarvoor.

Blijf werken aan je opleiding en je zal sterker, fitter, gezonder, gelukkiger worden met meer energie. Ongeacht je leeftijd of fysieke kwaaltjes dit is voor iedereen mogelijk. We kunnen alleen het pad wijzen maar de weg dient bewandeld te worden door jezelf, we zijn er steeds om je te helpen maar je moet het wel zelf doen.

Jian Chi – Geef Nooit Op!
Sifu

[/et_pb_text]
[/et_pb_column]
[/et_pb_row]
[/et_pb_section]

Meer berichten

Foto’s Opendeurdag

Het nieuwe seizoen is gestart met een Opendeurdag en ook dit jaar mochten we heel wat bezoekers ontvangen. We zijn gestart met een ontbijt en

Read more >