Nieuwsbrief januari 2017

De feestdagen liggen weer achter ons en we zijn het nieuwe jaar weer volop gestart met de voorbereidingen voor het examen van 29 januari.
We zijn deze week bezig met een soort simulatie-examens waarbij je heel het examen aflegt in de volgorde zoals je ze dient af te leggen. Zondagavond zal dan de de definitieve examenlijst bekend gemaakt worden. Naarmate je verder vordert in je Wing Chun opleiding zal je steeds beter zelf weten wanneer je er klaar voor bent wat dan teleurstellingen zal vermijden.
Er staat echter nog heel wat op het programma dit jaar, hieronder de agenda van de tot nu geplande events:

Agenda 2017

Zondag 15 januari: Wandeling Peerdsbos
Zondag 29 januari: Examens volwassenen
Zaterdag 25 en zondag 26 februari: Seminarie GM Samuel Kwok België 2017
Woensdag 5 april tot woensdag 12 april: Trainingskamp Kreta
Zondag 30 april: Examens volwassenen
Zondag 30 juli: Examens volwassenen
Zaterdag 5 augustus tot zaterdag 12 augustus: Trainingskamp Oostenrijk
Zaterdag 2 september: Opendeurdag/Start nieuw seizoen
Dinsdag 12 september tot woensdag 20 september: China 2017
Zondag 29 oktober: Examens volwassenen

Trainingskamp Kreta

We zijn op dit ogenblik met 18. Uiteraard kan je nog steeds meegaan. De kamerverdeling staat ook online: Trainingskamp Kreta. Wie dit graag anders wil kan mij een privé bericht sturen maar er zijn niet veel andere mogelijkheden.
David en Frans hebben al geboekt (laat me de juiste data nog eens weten), ikzelf ga van 5 tot12 zonder extra dagen. Wie graag samen de vlucht boekt laat me dit weten (reageren op dit bericht op de ledenwebsite) dan vraag ik een offerte aan. Indien iedereen akkoord is met de kamerverdeling en ik de exacte vluchtdata van iedereen ken zal ik ook het hotel vastleggen.

China reis 2017

Voor zover ik weet hebben volgende leden gezegd dat ze meegingen: Leo, Glenn, Rudy en Francis dus zijn we reeds met 5. Als dit niet klopt laat me dat dan ook weten. En anders graag reserveren via het evenement: China 2017.

Sportverzekering

Wie de verzekering nog niet betaalde voor 2017 graag in orde brengen. Er zijn nog ongeveer 50 leden die ze nog moet betalen.

Foto’s Nieuwjaarsdrink

Er was heel wat volk op de nieuwjaarsdrink en ik wil bij deze nog eens Zhonggao en iedereen die mee hielp bij deze nog eens extra bedanken voor de leuke dag. Foto’s staan op de website: Foto’s Nieuwjaarsdrink WCP

2017

Zoals je merkt nog een drukke agenda voor dit jaar. Als school proberen we veel zaken te organiseren of deel te nemen aan andere organisaties. Het is aan iedereen altijd vrij om deel te nemen of niet. We kunnen dit uiteraard alleen dankzij de hulp en steun van een aantal mensen die er steeds staan om mee te organiseren of te helpen. Waarvoor nogmaals mijn dank en appreciatie.
Ook dit jaar blijven we achter onze filosofie staan die we hanteren bij al onze acties zowel in als buiten de school.
We zijn een Wing Chun school en we proberen om iedereen zo goed mogelijk te begeleiden, we zijn geen vechtschool maar een plaats waar we een aantal zaken proberen over te brengen. We trainen geen vechters om in de ring te staan maar wel trachten we jullie de kunst Wing Chun Kung Fu bij te brengen zodat je doorzettingsvermogen, wilskracht, zelfvertrouwen, zelfcontrole en zelfrespect krijgt waardoor je respect afdwingt van je medemensen met je houding en je ingesteldheid.
Maar ook dat je klaar bent om indien nodig jezelf en je naasten te beschermen met de gepaste acties op de juiste moment zodat je je echt kan verdedigen tegen fysiek en mentaal geweld waar dan ook en niet gewoon om wat te sparren en te denken dat je kan vechten. Ook om je gezondheid en je fitheid te verbeteren of te onderhouden en dit tot op hoge leeftijd zodat je een lang, gezond en fit leven kan leiden en niet lijden.
Tevens is het belangrijk dat je je amuseert in de school en dat je deel uitmaakt van de school, ieder op zijn/haar eigen wijze met elk een eigen motivatie. Je bent een individu in een groep en je mening is belangrijk. Heb je opmerkingen, ideeën, kritiek dan is dat altijd welkom want we willen steeds de opleiding verbeteren waar mogelijk. Ik hoop dat er dit jaar heel veel nieuwe leden bijkomen maar vooral dat de leden die er nu zijn er volgend jaar ook allemaal zullen zijn.
Sigung Kwok, Sifu, Simo, Sifu Ive
 
 

Don’t Stop Here

Meer om te ontdekken

%d bloggers liken dit: