Zelfverdediging voor kinderen vanaf 6 jaar!

Zelfverdediging voor kinderen is een belangrijke opleiding in onze hedendaagse maatschappij.

Kids Kung FuEr wordt veel aandacht besteed aan het leren van een eeuwenoude Chinese krijgskunst waar respect voor iedereen (leraars, medestudenten maar ook naar ouders en anderen toe), zelfvertrouwen, zelfrespect en een goede houding centraal staan. We leren de kinderen traditionele waarden die vandaag niet altijd meer aanwezig zijn.

Dit alles op een onbevangen, speelse manier maar toch door hard te werken tijdens de lessen. De kinderen krijgen een uitgebreide opwarming met fysieke oefeningen om een sterke en goede houding te ontwikkelen. We besteden veel aandacht aan fysieke paraatheid en lenigheid.

Kids Kung Fu is een samenwerking tussen Wing Chun en traditionele bewegingen uit het Shaolin Kung Fu. De houding, uitstraling en het zelfvertrouwen dat de kinderen ontwikkelen is een bonus in hun ontwikkeling naar sterke volwassen persoonlijkheden. De technieken en toepassingen die ze leren verbeteren en ontwikkelen de motoriek en ze worden handiger in dagdagelijkse handelingen.

Kinderen werken per niveau samen maar trainen ook soms allemaal onder elkaar, alle kinderen maken deel uit van de groep er staat niemand alleen. Op het einde van de les maken we tijd voor een spel waaraan iedereen deelneemt.Zelfverdediging voor kinderen

Er zijn 6 lesgevers/assistenten die instaan voor een correcte, persoonlijke begeleiding. We werken met een systeem van kleuren zodat ze regelmatig streepjes bijverdienen op weg naar een nieuwe gordel. Op deze wijze groeien alle kinderen snel door en blijven ze zelf ook gemotiveerd.

Zelfverdediging voor kinderen vanaf 6 jaar tot 13 jaar wordt op woensdag en zondag gegeven behalve in de school vakanties. Wil je graag eens komen meedoen stuur dan een mailtje zodat we even kunnen afspreken. iedereen is welkom.

Op deze pagina vindt je nog meer info: Kids Kung Fu.

Hieronder enkele foto’s van de lessen van deze week.

Don’t Stop Here

Meer om te ontdekken

%d bloggers liken dit: