We willen je vandaag inspireren en motiveren om te starten met Qi Gong. Je kan op elk moment starten met Qi Gong in welke fysieke conditie je je ook bevindt. Gaandeweg zal je evolueren en verbeteren. Qi Gong is voor iedereen.
Je vraagt je misschien af wat Qi Gong is? Zijn het fitness oefeningen? Zijn het flexibiliteitsoefeningen? Of zijn het relaxatieoefeningen? Wel Qi Gong is het allemaal. In Qi Gong werk je met lichaam, geest en je spirit (je bezieling, je levenskracht). In Qi Gong combineren we fysieke oefeningen en standen met bewust ademenen, een meditatieve focus en diepe ontspanning.
Door Qi Gong te beoefenen zal je meer bewust worden van wat er in je lichaam en met je lichaam gebeurt. Je zal bijvoorbeeld sneller voelen wanneer je iets eet dat niet goed is voor je lichaam. Je geest zal ook een zekere afkeer ontwikkelen van die voeding die je lichaam zo doet reageren.
Door je lichaam en geest op deze manier te laten samenwerken in een zekere harmonie zal je meer ontspannen worden en zal je rust vinden in je dagelijkse handelingen.
Qi Gong werkt over heel je lichaam, het verbetert je flexibiliteit, je balans, het versterkt je spieren, je pezen , het verbetert je uithouding en het verhoogt je energie en je humeur. Maar bovenal zorgt de combinatie van al deze zaken dat je gezondheid op peil wordt gehouden of verbetert.
Qi Gong geneest je lichaam en geest zodat je van een gezond en lang leven kan genieten. Qi Gong kan dienen als therapie om fysieke kwetsuren of emotionele trauma’s te verhelpen. Door te bewegen, ademen en visualiseren kan je werken aan je genezing.
Qi Gong is voor iedereen ongeacht je ouderdom of fysieke mogelijkheden. Er zijn altijd Qi Gong oefeningen die geschikt zijn voor jou om uit te voeren. Met verloop van tijd zal je Qi Gong iets van jou maken, luister naar je lichaam en geniet van de reis die Qi Gong voor je zal betekenen.
Wil je graag eenvoudig starten. Kijk dan eens naar de Daily Qi Gong oefeningen een ideale manier om eenvoudig te starten.

Don’t Stop Here

Meer om te ontdekken

%d bloggers liken dit: