Je weet het niet tot je het probeert.

Er wordt gezegd dat we op het einde van ons leven, de dingen die we niet deden meer beklagen dan de dingen die we deden.

Als we twijfelen of we iets zouden doen dan is er soms een stem in ons hoofd die zegt, “je weet het niet tot je het probeert”. Het leert ons dat we enkel door ervaring en dingen te doen worden wie we zijn in deze wereld. Zelfs al is het niet wat we ervan verwacht hadden zal het toch altijd een leerrijke ervaring zijn.
Soms beslissen we ook om iets te doen maar nemen dan nooit de echte stap om onze beslissing ook uit te voeren. Dat is heel “menselijk”. Een beslissing nemen kan soms in een impuls gebeuren maar de echte stap zetten om het dan ook te doen is soms veel moeilijker. Deze wijsheid kan op vele gebieden toegepast worden.
Als we jong zijn gaan we nog de wereld veroveren, en soms beginnen we aan iets waarvan we denken dat het niet leuk gaat zijn en voor we het goed beseffen doen we het passioneel voor de rest van ons leven. Er is maar 1 manier om dat te weten te komen.
Je zal het nooit weten als je het niet probeert. Er wordt gezegd dat we op het einde van ons leven, de dingen die we niet deden meer beklagen dan de dingen die we deden. Maak eens een oefening om je eigen bereidheid te testen om dingen te ervaren door ze te doen. Maak een lijst van alles waar je spijt van hebt dat je ze nooit hebt gedaan.
Door je ervan bewust te worden dat je mogelijkheden, opportuniteiten of kansen niet hebt gegrepen of benut zal je hopelijk aangemoedigd worden om ze in de toekomst niet meer te missen. Er is maar 1 manier om het te weten te komen.

 

Don’t Stop Here

Meer om te ontdekken

%d bloggers liken dit: