Wat Is Kung Fu?
Verander Je Leven.

Als men de woorden Kung Fu hoort dan denken de meesten onmiddellijk aan vechten en Chinese krijgskunsten. Dat is echter enkel zo in onze westerse leefwereld. Niet alleen betekenen de woorden Kung Fu iets anders maar ook het totale begrip bevat zoveel meer dan wat enkel de woorden weergeven.

Kung Fu betekent “opperste bekwaamheid door lang en hard werken”.

Iedereen kan Kung Fu verwerven, Kung Fu is geen eigendom van de krijgskunst. Door een bekwaamheid te verwerven, een dokter, een metser, een tekenaar, een arbeider of wie dan ook kan Kung Fu zijn.

Kung Fu in onze Martial Art leefwereld.

Enkel door hard en lang te werken kan je opperste bekwaamheid bereiken, enkel door eindeloze herhaling van oefeningen, doorzettingsvermogen en wilskracht te tonen zal je uiteindelijk de vormen, de technieken, de juiste ingesteldheid, de bekwaamheid verwerven. Enkel dan zal je Kung Fu zijn.

Niet door eindeloos naar video’s of sociale media berichten te kijken en dan 5 minuten proberen om dat te kopiëren zal je een bekwaamheid verkrijgen.

In onze hedendaagse maatschappij moet alles snel en liefst nog sneller gaan. We nemen de tijd nog zelden om iets af te werken dat we gestart zijn waardoor we nooit Kung Fu zullen worden in eender wat we doen.

Sta even stil in wie en wat je wil zijn, neem de tijd om een beslissing te nemen en voer deze beslissing dan uit. 

Kung Fu in de Martial Art wereld heeft jammer genoeg voor velen een betekenis van ego, politiek, macht en macho gedrag. Kung Fu heeft daar allemaal niets mee te maken. Respect voor iedereen, nederigheid, zelfrespect en behulpzaamheid zijn de ware kenmerken en de weg naar Kung Fu naast het lang en hard werken.

Kung Fu in onze school

In onze lessen proberen we door variatie de lessen interessant en levendig te houden. Maar de basisoefeningen blijven altijd hetzelfde. Het doel is om bij elke oefening 100% geconcentreerd te blijven en de oefeningen zo correct mogelijk uit te voeren. Uiteraard in een ontspannen, familiale sfeer wat ook het succes van onze school verklaart.

Elke student is zelf verantwoordelijk voor de progressie die gemaakt wordt. Hoe harder je werkt, hoe dichter je naar je doel komt. Elke dag oefenen, elke dag trainen, elke dag beter zijn dan de dag van gisteren om te trachten de best mogelijke versie van jezelf te zijn.

Niet alleen oefenen we de praktische zaken maar we trainen ook onze gedachte, onze geest zodat we bekwaam worden in lichaam en geest. Bekwaam in datgene wat we zelf willen bereiken.

Velen zijn geroepen, weinigen volharden in constant hard labeur, elke dag opnieuw je oefeningen doen, elke dag opnieuw je vormen doen. Elke dag opnieuw bouwen aan je doel, bouwen aan wie je wil zijn.

Les volgen in onze school is niet alleen een systeem leren maar is jezelf leren kennen, is een stap nemen naar die persoon die jij wil zijn, zonder excuses, zonder jaloezie. Alleen maar trainen en oefenen om zelf beter te worden en anderen te helpen om beter te worden zonder naijver, zonder wedstrijd, zonder afgunst.

Iedereen die met deze ingesteldheid deel wil uitmaken van onze Kung Fu familie is meer dan welkom in onze school.

 

Don’t Stop Here

Meer om te ontdekken

%d bloggers liken dit: