Wing Chun Pai Trainingskamp 2020

Trainingskamp Ardennen 2020

Het was een superweek zoals elk jaar maar dit jaar toch wel uitzonderlijk door de omstandigheden. We zijn zeer blij dat we toch de toestemming hadden om het kamp te laten doorgaan. 

Ik wil hierbij iedereen nogmaals bedanken voor de hulp om ook dit jaar er weer een enorm succes van te maken.

Hieronder een klein verslag van een dag zoals we er 6-7 mochten meemaken. Met daaronder alle foto’s die we tot nu toe kregen van onze leden.

Dankzij de uitstekende locatie konden we de groep indelen in 3 groepen die elk in een afzonderlijk gedeelte van het gebouw verbleven. We behielden deze groepen ook om onderling te oefenen wat het risico tot een minimum herleidde dat er iemand ziek kon worden. Gelukkig waren er helemaal geen problemen en is iedereen gezond gekomen en vertrokken.

Er is hard en goed getraind door iedereen en we hebben heel wat oefenstof kunnen zien. Een week trainen zorgt er altijd voor dat wie deelnam extra gemotiveerd is om nog meer te trainen. Je niveau gaat altijd een stuk omhoog door een intensieve trainingsweek.

Wie toch liever niet met partner oefende werkte heel de week aan de vormen wat uiteraard ook kon.

Dankzij de discipline, de hulpbereidheid en de fantastische onderlinge sfeer is het weer een echt leuke week geworden op een prachtige locatie.

 

WingChunPaiArdennen20201010

Ochtendtraining

Elke dag werd er gestart door enkele moedigen met een stevige ochtendtraining om 7u00 onder leiding van Robby. Er werd gewerkt aan kracht, uithouding en cardio kortom steeds een stevige start van de dag.

Qi Gong

Om 8u00 volgde dan de dagelijkse Qi Gong sessie. We werkten aan de Ba Duan Jin en heel de week door waren er veel aanwezigen op dit vroege uur.

WingChunPaiArdennen2020010

Text content

Ontbijt

Ondertussen werd het ontbijt voorbereid zodat we elke ochtend een stevige maaltijd achter de kiezen hadden voor de rest van de trainingsdag.

Training 1

OM 10u00 werd dan gestart met de eerste Wing Chun Kung Fu training. We hebben deze week gefocust op 3 vormen Siu Lim Tao, Chum Kiu en Wooden Dummy.

WingChunPaiArdennen20202000 WingChunPaiArdennen2020064

Lunch

Om 12u30-13u00 gingen we dan lunchen en we hadden geluk dat we heel de week buiten hebben kunnen eten met zo goed als heel de week een stralende zon als bondgenoot.

Training 2

In de namiddag hebben we dan vooral meer op praktijkoefeningen gewerkt zo hebben we toch heel wat oefenstof kunnen doorlopen op een week tijd.

De laatste dag hebben we de laatste secties van Mook Yang Jong doorlopen met de nodige praktijoefeningen. Wel op een rustige manier want ondertussen was de temperatuur tot boven de 30° opgelopen.

WingChunPaiArdennen20202018

Training tussendoor

Ook na de gewone lessen waren er enkelen die de Fit & Gezond sessies nog extra oefenden voor het avondmaal. Knap!

WingChunPaiArdennen2020019 WingChunPaiArdennen20202030

Avondmaal

Lekkere soepen, nasi, schnitzels, spaghetti (veeeel spaghetti) en 2x BBQ maakten er ook een lekkere week van.

Om 19u00 werd de dag dan afgesloten met een avondmaal bereid door Kevin of met een BBQ verzorgd door Oscar (Master of fire) en Maarten (Master of Grill).

Er was altijd voldoende om ook de volgende dag tijdens de lunch de restjes verder te nuttigen.

 

Alle foto’s

Recente Artikels

Foto’s Trainingskamp Portugal 2024

Terugblik op het Wing Chun Trainingskamp 2024 in Club Amarilis Na een intensieve week in Club Amarilis is het moment gekomen om terug te blikken op ons Wing Chun Trainingskamp van 2024. Dit kamp was veel meer dan alleen maar een samenkomst; het was een levendige mix van vaardigheid, toewijding

Lees meer »

Belgian Seminar 2024 Grandmaster Samuel Kwok

29 en 30 juni 2024 Ook dit jaar komt Grootmeester Samuel Kwok naar onze school.  Een nieuwe kans om les te krijgen van deze levende legende in de Martial Arts wereld. GM Kwok is de student van GM Ip Chun en GM Ip Ching, de 2 zonen van de stichter,

Lees meer »

Mastering Wing Chun: Block-Punch Technique with GM Kwok and Jan Sifu

Dive into the essence of Wing Chun with our latest 2-minute video, featuring the legendary Grandmaster Kwok demonstrating the crucial block-punch technique. Follow along as Jan Sifu, from our Belgian school Wing Chun Pai, teaches this fundamental skill, with students showcasing their application in real-time. 🇧🇪✨ Discover the power and

Lees meer »