Het jaar van het Konijn.

Op 22 januari 2023 verwelkomen meer dan een miljard mensen wereldwijd het Jaar van het Konijn als het begin van het nieuwe maanjaar. Het nieuwe maanjaar wordt ook wel het Chinese nieuwjaar genoemd.

De jaartelling in China is vroeger begonnen dan in het westen en men begint nu aan het jaar 4720.

Elk nieuw jaar in de maankalender, waarop de feestdag is gebaseerd, wordt vertegenwoordigd door een van de 12 dieren in de Chinese dierenriem: rat, os, tijger, konijn, draak, slang, paard, schaap, aap, haan, hond of varken. 

Wil je hier graag meer over weten bezoek dan zeker de gratis tentoonstelling in bibliotheek Permeke, een initiatief van Legends of Liondance. Deze tentoonstelling is gratis te bezoeken van 19 tot 28 januari.

 

Wing Chun Pai zal aanwezig zijn op 22 januari met een demo op het De Coninckplein te Antwerpen om 14u00. Iedereen uiteraard welkom om te komen kijken. Maar er zijn uiteraard nog vele andere demonstraties tijdens het Chinees Nieuwjaarsfestival. Zeker ook de moeite om met het gezin een fijne namiddag mee te maken en ook samen met ons Chinees Nieuwjaar te vieren.