Verslag Trainingskamp Ardennen 2023

Ook dit jaar hebben we weer een geweldige week in de Ardennen achter de rug.

Ondanks het minder goede weer hebben we toch, op de laatste dag na, altijd buiten in (bijna) droge weersomstandigheden kunnen oefenen. 

het onvoorspelbare weer liet ons spijtig genoeg nit toe om een wandeling te maken daar er steeds een dreiging was van een stevige onweersbui. Die kwamen er ook maar gelukkig genoeg altijd op de momenten dat we niet aan het trainen waren. Met dank aan Nick die dit jaar verantwoordelijk was voor het weer.

Ik wil graag iedereen nogmaals bedanken voor de bereidwilligheid om steeds mee te helpen waar nodig. Zonder ieders medewerking is het niet mogelijk om zo een kamp te organiseren. Dus bedankt iedereen!

 

7:00-7:30 Fit & Gezond

 Heel de week waren er meer dan 10 deelnemers aan de Fit & Gezond les waarmee we elke dag zijn gestart. 

 

8:00-8:30 Qi Gong

 Heel de week heeft Marie-Anne Ba Duan Jin gegeven aan heel wat deelnemers. Jammer genoeg zijn er dit jaar geen foto’s of video’s genomen. Moest er iemand toch nog iets hebben dan mag je die altijd doorsturen en plaatsen we ze hier alsnog.

10:00-12:00 en 14:00-16:00 Wing Chun Kung Fu

 Na het ontbijt en de lunch was er telkens 2 uur Wing Chun Kung Fu training. We hebben gewerkt aan Siu Lim Tao, Chum Kiu en de laatste 2 dagen Mook Yan Jong.

Elke namiddag hebben we op Chi Sao gewerkt.

Het was geweldig om te zien hoe het niveau van de deelnemers na deze week met rasse schreden vooruitging.

 

19:00 Diner en vrije tijd

Ook hier weinig foto’s dit jaar. Daar zullen we volgend jaar meer werk van maken. We hebben wel heel wat muzikanten bezig gehoord op de gitaar van Sifu Ive. Dus volgend jaar verwachten we een optreden van onze muzikanten.

Dankzij Maarten en Ivan mochten we 2x genieten van een lekkere BBQ.

We werden ook 2x getrakteerd op een demonstratie van de Qi Gong groep die de Shaolin Rou Quan knap demonstreerden.

Recente Artikels

Chinees Nieuwjaar 2024: Reflectie en Vernieuwing

Chinees Nieuwjaar, een tijd van vernieuwing en vreugde, verwelkomt op 10 februari 2024 het Jaar van de Draak. Dit festival, diep geworteld in de Chinese cultuur, biedt een unieke kans om de verbinding tussen onze Wing Chun Kung Fu praktijk en de rijke geschiedenis van China te verkennen. Hoewel we

Lees meer »