5 doe-tips om je beste Wing Chun jaar ooit te beleven.

Maak een doelloos doel!Wing Chun beoefenen wil zeggen je lichaam en je geest oefenen. De eerste stap in je Wing Chun leven is meteen je eerste doel en dat is “Nooit Opgeven”. Eens je dit begrijpt hoef je niet meer na te denken over waar je naartoe gaat. Stel je voor dat je op een vliegtuig zit richting Hong Kong de bestemming staat vast. Eens vertrokken hoef je niet meer te twijfelen of je nu naar Londen of New York zou gaan. Je kan niet meer uit het vliegtuig dus laat je geest rusten en focus op de reis.  Concentreer je op je Wing Chun en niet op waar je naartoe gaat. Het doelloos doel is een wijze om je leven eenvoudiger te maken.
Poets je tanden! Onderzoek toont aan dat de hersenen manipuleerbaar zijn. Vergeet wilskracht, het geraakt snel op. Daarom is het belangrijk om minimaal 4 maal per week te trainen en best op hetzelfde tijdstip. Trainen op die manier veranderd de hersenpatronen en maakt van trainen een gewoonte in plaats van iets waartoe je jezelf dwingt om te doen. Moet je jezelf dwingen om te eten, drinken, je tanden te poetsen? Slijp je mes! Wing Chun Training omvat de fitheid van een vechter gecombineerd met de interne training van een Zen meester. Je dient beide te trainen om je lichaam in balans te brengen/houden en om je Martial Arts leven langer te kunnen volhouden. Een kok moet zijn mes slijpen om het goed te kunnen gebruiken. Qigong is het slijpen van het mes. Wing Chun Kung Fu is het gebruik van het mes. Saai! Om je Wing Chun te perfectioneren moet je dezelfde bewegingen duizenden en duizenden keren herhalen. Laat je trots je niet in de weg staan. Oefen de technieken die je het moeilijkste vindt het meest. Je moet hard en veel werken en dan pas zie je de resultaten. Meditatie! In het westen hebben we de neiging om alles te overcompliceren. Stel niet teveel vragen, de antwoorden die je krijgt zijn de antwoorden van je Sifu en laten je niet je eigen ervaring ondergaan. Hou je training eenvoudig en combineer je interne met externe oefeningen, Qigong en Wing Chun Kung Fu. Oefen beweging en ademhaling, ademhaling en beweging, train intelligent, overcompliceer niet. “Just do it”. Dit betekent dat je traint in Zen. Conclusie: De kracht van je training! Er zit een grote kracht in je lichaam en geest. Leren om deze kracht te ontdekken door je Wing Chun training is het grootste geschenk dat je jezelf kan geven. Je kan vrij met een kalme geest en in een gezond lichaam leven. Wat is er beter dan dat?

Don’t Stop Here

Meer om te ontdekken

%d bloggers liken dit: