Hoe gaat een examen er aan toe?

Voor diegene die voor de eerste keer een examen afleggen is het altijd even spannend om te weten hoe een examen er aan toe gaat.

Geen paniek, het belangrijkste is dat je gekozen werd om een examen af te leggen en dus gaat Zhonggao ervan uit dat je klaar bent om je examen af te leggen. Dus de belangrijkste raad is “blijf kalm”.

Als je de school binnenkomt (zorg dat je op tijd bent!) wordt je opgevangen door een oudere student en die begeleidt je wel verder, indien er niemand moest staan ga je gewoon naar de kleedkamer en je brengt je uniform in orde. Belangrijk: zonder een uniform dat volledig in orde is kan je geen examen afleggen.

Je bereidt je in stilte voor tot je naar boven wordt geroepen.

Je wacht voor de tafel, ik zeg wel waar je moet staan, en dan groet je naar de examinatoren. Ik leg je even uit hoe het examen er aan toe gaat en dan start het examen.

Na het examen groet je terug naar de examinatoren en dan zal je gevraagd worden om even terug weg te gaan waarna er beraadslaagd wordt en je na enkele minuten terug mag komen om de uitslag te vernemen.

Ben je geslaagd dan doe je je gordel uit en geeft die af. Je krijgt dan onmiddellijk je nieuwe gorde.

Zorg ervoor dat je oude gordel proper en gestreken is als je hem afgeeft. Wil je graag je gordel behouden dan betaal je € 5,00 voor je nieuwe gordel.

Zijn er nog vragen aarzel niet om ze aan mij of één van de gevorderden te stellen.

Veel succes bij je examen!
Sifu

Don’t Stop Here

Meer om te ontdekken

%d bloggers liken dit: