Vermits er regelmatig nieuwe leden bijkomen, en het ook voor de al iets oudere (langer aanwezige) leden geen kwaad kan om enkele zaken te herhalen, enkele zaken waar men zich dient aan te houden in de Kwoon.

Kledij

Wees trots op je uniform. Je uniform is steeds proper en in orde, T-shirt in de broek en gordel over de heup, dames knoop rechts, heren knoop links.

De kledij wordt ook steeds mee naar huis genomen en niet in de kleedkamer achtergelaten.

Kung Fu Uniformen:
Bij een les mag het uniform vervangen worden door een T-Shirt maar als je assisteert dien je het volledige uniform te dragen.

Rommel

Iedereen is mee verantwoordelijk voor de netheid van de Kwoon. Er worden geen flesjes of andere zaken (handdoeken, …) achtergelaten in de Kwoon. Voor het afgroeten na de les wordt alles meegenomen en achter je gezet bij het afgroeten. Daarna kan je het verder weggooien of meenemen.

Als een vuilzak vol is wordt hij vervangen en niet er steeds verder boven op geworpen.

Toiletpapier wordt ook vervangen als het op is.

Respect

Iedereen heeft respect voor iedereen. De sfeer in de school is zeer belangrijk en zorgt ervoor dat de school een aangename plaats is voor iedereen om te komen trainen maar ook om mensen te ontmoeten.

Alle hogere gordels zijn leden die al verder staan in hun opleiding en daarvoor een examen hebben afgelegd dat gunstig beoordeeld werd. Dit wordt nooit in twijfel getrokken en er wordt het nodige respect voor opgebracht.

Alle lagere gordels zijn leden die je begeleiding kunnen gebruiken en je zal er altijd voor zorgen om die leden zo goed mogelijk te helpen en ervoor te zorgen dat zij de oefeningen op de best mogelijke manier kunnen uitvoeren. Je dient voorzichtig te zijn zodat zij geen kwetsuren oplopen doordat je zelf nog geen voldoende controle hebt.

Te laat komen

Dit kan altijd gebeuren. Je stoort de les niet en maakt je zo snel mogelijk klaar. Je groet eerst alvorens aan te sluiten bij de les, je doet dit steeds achteraan zodat je niemand stoort.

Wens je eerst apart op te warmen dan doe je dit beneden iedereen die aan de les deelneemt volgt de les.

Volledige Regels Kwoon

Deze hangen aan de ingang van de Kwoon naast de deur. Neem ze eens grondig door zodat je van alles op de hoogte bent.

Don’t Stop Here

Meer om te ontdekken

%d bloggers liken dit: