Wat krijg je als student in onze school?

Waarom is les volgen bij Wing Chun Pai zoveel anders dan trainen bij een andere Kung Fu school, Martial Arts club, sportvereniging of een fitness?

We willen absoluut geen afbreuk doen aan andere clubs, verenigingen of andere trainingsmogelijkheden. Dat is zeker niet de bedoeling want er zijn vele goede mogelijkheden om te sporten in onze huidige maatschappij. 

Maar iedereen is anders en wat voor de ene een goede oplossing is, is dat niet voor iemand anders.

Daarom dat we hieronder een overzicht geven van wat we doen in onze school. En we maken zeker het onderscheid tussen school en club.

Een sportclub voor ons staat voor samen sporten om fysiek sterker en beter te worden, om gezonder te worden, om aan competitie te doen of om een andere reden.

In een school wordt ook gesport voor dezelfde redenen maar dient ook om je iets aan te leren. En dat is nu net waar we het verschil proberen te maken.

Transformatie

Iedereen heeft eigen doelen die men wil bereiken maar altijd wil je een verandering teweeg brengen, een transformatie van wie je wil zijn of wat je wil leren.

Heel dikwijls is het doel een echte verandering, iemand die weinig zelfvertrouwen heeft, een gebrek aan zelfrespect, weinig of zelfs geen sociale contacten, timide en heel dikwijls ook zonder passie of in een burnout, depressie of mid-life crisis.

Soms ook gewoon iemand die gefascineerd is door de krijgskunst Wing Chun Kung Fu of die de rust wil vinden van een Oosterse, zenachtige manier om door het leven te gaan.

Eender wat je doel is maar je wil veranderen, je wil iets toevoegen aan je leven, aan je ervaringen, je wil een transformatie ondergaan.

Wat krijg je in onze school?

Bij Wing Chun Pai hebben we een uitgebreid aanbod aan lessen die allemaal inbegrepen zijn in je lidgeld.

Er zijn lessen Wing Chun Kung Fu op maandag, dinsdag, woensdag, donderdag en zaterdag afhankelijk van je niveau maar de groep intermediate en gevorderd mag aan alle lessen deelnemen. In deze lessen zorgen we met een stevige opwarming van 20-30 minuten dat je fysieke paraatheid met rasse schreden verbetert maar we doen dat volgens het principe, iedereen volgens zijn/haar eigen mogelijkheden en eigen inzet. 

Daar naast werken we aan een stevige technische basis van Wing Chun Kung Fu. Zonder de basis en zonder technieken is het niet mogelijk om een hoog niveau te bereiken vandaar dat we daar veel aandacht aan besteden. 

Maar uiteraard wordt er ook heel veel chi sao beoefent een technische oefening die je met een partner uitvoert en die soms verward wordt met sparren maar daar heeft het niets mee te maken. Het is meer een drill oefening, drills worden ook geoefend op alle niveau’s.

We doen heel veel praktijkoefeningen waarbij je de geleerde technieken toepast in realistische situaties.

Er wordt ook met focus mitts getraind evenals met stootzakken, zandzakken en BOB’s.

Voor wie dat wil wordt er ook gespard maar enkel vanaf een bepaald niveau.

Zo bouwen we langzaam je niveau op maar dat bereik je enkel met hard en kang werken want dat is tenslotte wat Kung Fu is.

Er zijn ook lessen Qi Gong. Hier leren we zowel intern als extern te werken met bewegingen op het ritme van de ademhaling. Ideaal om tot rust te komen maar wel superbelangrijke oefeningen die je gezondheid stimuleren en perfect uit te voeren tot op heel hoge leeftijd.

Maar we werken ook aan je lichaam door onze Fit&Gezond lessen. We werken aan de hamstrings (teveel mensen zitten veel te lang waardoor ze daar problemen krijgen), we werken aan de heupen (hoeveel oudere mensen breken hun heup doordat die niet sterk genoeg meer zijn), we werken aan de rug (meer en meer mensen krijgen problemen door teveel op computers of smartphones te werken).

Maar dat is niet alles we hebben heel veel van deze lessen ook in videolessen omgezet en die staan ook ter beschikking van onze leden. We hebben +30 online cursussen die mee inbegrepen zijn in het lidgeld van Wing Chun Pai. Die kan je trouwens ook volgen als je geen lid bent op jansifu.com.

 

Persoonlijke begeleiding

In al deze lessen zorgen we voor een persoonlijk begeleiding. Zodat je die verandering, die transformatie kan bewerkstelligen. We leren je om al wat je leert ote te passen in je dagelijkse leven en de mensen rondom je zullen zien veranderen en je zal een voorbeeld worden voor anderen.

 

Je merkt dat onze school niet is zoals andere clubs. In een familiale omgeving laten we je kennis maken met al deze aspecten als je dat wil. Niemand is verplicht om welke lessen dan ook te volgen maar je kan en mag ze wel volgen.

Dit verklaart ook waarom we de grootste Wing Chun Kung Fu school van België zijn. Maak jij er binnenkort ook deel van uit?

Recente Artikels

Training Camp Ardennes 2024

Monday, August 19th – Monday, August 26th, 2024 We are thrilled to announce that this year’s Ardennes Training Camp is now open to non-members, providing a unique opportunity to join one of the most anticipated events in our calendar. Set in the beautiful surroundings where we have hosted many successful

Lees meer »

Foto’s Trainingskamp Portugal 2024

Terugblik op het Wing Chun Trainingskamp 2024 in Club Amarilis Na een intensieve week in Club Amarilis is het moment gekomen om terug te blikken op ons Wing Chun Trainingskamp van 2024. Dit kamp was veel meer dan alleen maar een samenkomst; het was een levendige mix van vaardigheid, toewijding

Lees meer »

Belgian Seminar 2024 Grandmaster Samuel Kwok

29 en 30 juni 2024 Ook dit jaar komt Grootmeester Samuel Kwok naar onze school.  Een nieuwe kans om les te krijgen van deze levende legende in de Martial Arts wereld. GM Kwok is de student van GM Ip Chun en GM Ip Ching, de 2 zonen van de stichter,

Lees meer »

Mastering Wing Chun: Block-Punch Technique with GM Kwok and Jan Sifu

Dive into the essence of Wing Chun with our latest 2-minute video, featuring the legendary Grandmaster Kwok demonstrating the crucial block-punch technique. Follow along as Jan Sifu, from our Belgian school Wing Chun Pai, teaches this fundamental skill, with students showcasing their application in real-time. 🇧🇪✨ Discover the power and

Lees meer »